About

Om mig
Jag heter Calle, är 40 år gammal och bor i Landskrona men har rötterna på Öland och i Tyringe (Norra Skåne).
Mitt liv präglas mycket av träning & vegansk mat
och jag omger mig ständigt med människor med liknande intressen.
Jag arbetar några timmar i veckan som PT och gruppträningsinstruktör och har en bakgrund som delägare i ett träningsföretag och kettlebellinstruktör.
Så förhoppningsvis vet jag vad jag snackar om.
Det viktigaste för mig är att GÖRA TRÄNING ROLIGT OCH EFFEKTIVT!

Nu har jag då äntligen gjort slag i saken och dragit igång en enkel tränings- och vegoinriktad blogg. Jag har gjort ett par försök förut, men då det har varit lite teknikproblem och annat så har det aldrig riktigt gått hela vägen. Den här gången ska det förhoppningsvis fungera.
Jag kommer inte att uppdatera dagligen, men minst ett par ggr i veckan är målet.
Mat-tips, träningsprogram & länkar. Allt möjligt kan dyka upp, alltid med medvetenhet och eftertänksamhet i första rummet. Främst kommer du se en träningsdagbok över mina pass, men  förhoppningsvis blandas det ut med annat.

Min träning
Sedan 2009 är jag helt insnöad på ”funktionell” träning, i synnerhet med Kettlebells och Bulgarian Bag. Med funktionell menar jag träning som kroppen får användning av. Lyft av matkassar, barn, soffor… Vardagsmotion! Jag tränar mycket med endast kroppen som redskap, och ibland snörar jag på mig löparskorna och beger mig ut på Landskronas gator/parker/slingor. Jag skriver om träning som går utmärkt att utföra antingen hemma, på ett gym eller varför inte utomhus. Det är också meningen att det ska vara enkelt att bara surfa in på bloggen och plocka ner ett önskat träningsprogram och köra så svetten lackar t.ex. hemma i vardagsrummet. Hemmaträning är ibland det bästa!

Stark & Grön?
Jag är 100% övertygad vegan och tyckte att namnet var passande på bloggen.
Träning med en grönsakstankad kropp! Inga animalier är välkomna i min mage.

-Men hallå, går det?! -Jajjemensan! Detta vet jag med stor säkerhet sedan 2014-01-01 då jag bestämde mig för att gå över till en 100% växtbaserad diet. Jag tränar relativt
hårt 2-4 ggr/vecka och frestar på min kropps reserver i tid och otid. Detta tempo och denna livsstil orkar jag tack vare en bra kosthållning och sunt förnuft.

Häng med och få lite inspiration!

/Calle

15532547038_82c74d53c9_k

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.