Quinoabars med choklad

Jag improviserade fram lite bars men höll mig inom ramarna med ett recept som jag hittade på ett paket Quinoa. Ungefär såhär såg det ut:

Ingredienser (Obs! Höfta!)
En näve cashewnötter el jordnötter
Ca: 5 hackade färska dadlar
En näve havregryn, gärna lätt ugnsrostade
1-2 dl Jordnötssmör alt cashewsmör
1-2 msk Agave (eller mer för sötare smak)
2 msk russin, mullbär el. likn.
1-1,5 dl Quinoa
1 dl Rispuffar
200 g Mörk choklad

Om du ska ha quinoa i dina bars: Sätt ugnen på 175 grader och bred ut quinoa på en plåt och kör 7-9 minuter, lägg i havregryn efter halva tiden om du gillar det.

Rör ihop alla ingredienser förutom Agave och jordnötssmör/cashewsmör

Smält jordnötssmör/cashewsmör med Agave, blanda sedan ihop alla ingredienserna. Se till att massan blir lagom kletig (det ska gå att rulla bollar), annars tillsätt lite vätska typ 1 msk kallt kaffe.

Tryck ner massan i en avlång form klädd med bakplåtspapper. Tryck massan så den blir rektangulär och kompakt. Sätt in i kylen 30 minuter.

Dela i bitar. Smält choklad (vattenbad/Micro) och häll över bitarna. Sätt åter in i kyl, ca 1-2h.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.